Atletiek Beweging Marke - ABM

ABM is een vzw die begeleide trainingen aanbied voor atleten van alle leeftijdscategorieën. De focus ligt op gezond bewegen in een vriendschappelijke sfeer. Naast trainingen organiseren wij ook een cross op 11 november, de ABM RoadRun, de preshoekbosloop en enkele pistemeetings. Bovendien is er ook ruimte om je mede-atleten beter te leren kennen buiten de sport op onder andere onze nieuwjaarsreceptie, ABM-feest, glühwein-avond en Café Olé Olé.

Deelnemen aan wedstrijden wordt gestimuleerd maar is zeker geen verplichting. Wel wordt er een regelmatigheidscriterium bijgehouden, waarbij de sporters met de meeste deelnames op het einde van het jaar met een kleine attentie worden beloond.

Momenteel telt ABM een 150-tal leden. De club is aangesloten bij de West-Vlaamse Vrijetijds Atletiek Vereniging (WVLVTAV), ook wel Vrije Sporters genoemd. Deze organisatie groepeert een 15-tal clubs uit de provincie en organiseert enkele straatlopen, crossen en pistemeetings. ABM is geen lid van de Vlaamse Atletiek Liga (VAL).